Танзанський священик перебуває в дуже тяжкому стані після нападу ісламістів
  • Чтв, 19/09/2013 - 12:11

«Стан здоров'я о. Ансельмо дуже важкий, тому що кислота, якою його облили, проникла під шкіру, де продовжує руйнувати організм, – розповідає єпископ Занзібару. – Ми замислюємося, як транспортувати його за кордон, можливо, до Індії, до спеціального центру, який займається такими травмами».

Єпископ Августин Шао щодня відвідує о. Джозефа Ансельмо Mвамбу в лікарні. Цей католицький священик провадив центр для молоді у Чеджу, кілька днів тому невідомі нападники облили його кислотою.

Напад на о. Mвамбу непоодинокий випадок і належить серії нападів на християн, які відбулися останнім часом в Занзібарі. Ймовірно, що за нападами стоять радикальні ісламісти, які прагнуть запровадити закони шаріату і відділити острів Занзібар від Танзанії.

«Питання про ці випадки насильства дуже складне, – пояснює місцевий єпископ. – У Занзібарі вже щонайменше рік відбуваються подібні випадки насильства. Я знаю ще як мінімум одного священика, о. Амвросія Мікенду, якого минулого року на Різдво важко поранили. Священик ще й досі повністю не одужав. Іншим прикладом є о. Eваріст Муші, убитий в лютому».

Архиєпископ додав, що причин для цього багато, і ситуація в Занзібарі дуже складна. Тим не менше, залишається відкритим питання, чому християни, а особливо католики, стали основним об'єктом нападів. Єпископ Шао пригадує, що на острові активно нищать церкви, переважно католицькі.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va