Тижневий огляд: життя УГКЦ (15 - 21 липня)
  • Втр, 23/07/2013 - 10:32

16 липня 2013 року:

У м. Новояворівськ Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив Чин освячення наріжного каменя монастиря сестер Товариства спільного життя «Дочки Матері Божої Неустанної Помочі».  У своєму зверненні до численних вірних, які зібрались на спільну молитву, Митрополит звернув увагу на те, що присутність монаших обителей у кожному місті є дуже важливою. За словами проповідника, вони є захороною від злих сил.

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, відвідав Львівський обласний клінічний перинатальний центр (м. Львів, вул. Дж. Вашингтона, 6). Візит відбувся на запрошення керівництва медичного закладу, з нагоди освячення нового престолу у каплиці перинатального центру. Перед Чином освячення, владика Венедикт зустрівся з медичними працівниками у конференц-залі лікарні. У своєму слові єпископ поділився особистими спогадами, коли сам працював у сфері медицини, а саме — фельдшером. Архиєрей підкреслив важливість гідності кожної людини, яка приходить у світ і її обіймають руки лікаря. Він наголосив на необхідності бачення медичними працівниками у кожному житті, дарованому Богом, образ і подобу Господню.

Також до вашої уваги:

Послання Блаженнішого Святослава до вірних Української Греко-Католицької Церкви
та всіх людей доброї волі з нагоди відзначення Тисячодвадцятип’ятиріччя Хрещення Русі-України

Звернення Глави УГКЦ до учасників Всесвітнього Дня Молоді у Бразилії.

Відповідальність за природу – складова християнської віри – д-р Володимир Шеремета. Керівник Бюро УГКЦ з питань екології доктор Володимир Шеремета відповів на запитання Департаменту інформації Української Греко-Католицької Церкви.

 Анонс:

10 серпня 2013 року у Львові (вул. Равська, 6) освятять приміщення «Дому надії» для дівчат із соціально незахищених родин. У будинку зможуть проживати дівчата віком від 15 до 23 років. Участь в освяченні візьме владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ, владика Давид, єпарх Едмонтонський УГКЦ, та вірні Едмонтонської єпархії.