Тренінг в Центрі соціальної реадаптації для жінок
  • Пон, 09/09/2013 - 22:31

Протягом 6-8 вересня 2013 року в Центрі «Переображення» соціальної реадаптації для жінок (смт. Любеч, Ріпкинського району Чернігівської обл.) пройшов тренінг Руслани Безпальчої, одної з найкращих спеціалісток з праці з жінками у важких життєвих ситуаціях. Центр «Переображення» був заснований громадою Св. Петра і Павла у місті Чернігів 2010 – 2011 року.

У липні 2013 року центр увійшов до мережі соціального партнерства недержавних організацій у Чернігівській області. Партнером у розвитку служіння центру є відома благодійна організація Карітас-Україна. Громада селища Любеч доброзичливо сприйняла появу центру, а селищна рада лю'бязно надала приміщення в оренду.  Мешканці Любеча радо зголошуються до праці у Центрі. Налагоджується координація діяльності та взаємодія із відповідними соціальними службами на районному і на обласному рівнях. Зараз соціальну реадаптацію проходять шестеро жінок. В розкладі дня праця й молитва. Жінки доглядають присадибну ділянку і яблуневий сад, займаються рукоділлям, принагідно запрошуються на працю місцевим лісництвом. Соціальний та духовний супровід здійснюють редемптористи о. Віталій, с. Оксана й с. Михаїла також соціальний педагог п-і Людмила, мешканка селища Любеч, які пройшли відповідне навчання. Для соціально-психологічної праці запрошуються професійні психологи. Часто допомагають волонтери.
 
Триває реабілітаційна програма. Центр потребує підтримки громадськості та соціально-відповідальних державних інституцій. А найбільше - Вашої молитви.

Джерело: http://prison-pastoral.blogspot.com