Триває праця над художнім фільмом про Папу Франциска
  • Срд, 09/10/2013 - 00:05

Триває робота над аргентино-італійсько-іспансько-польським художнім фільмом про дитинство, юність і священиче служіння Хорхе Бергольйо, сьогоднішнього Папи Франциска, повідомило Польське інформаційне агентство. Режисером кінобіографії, робоча назва якої "Історія священика", став Алехандро Агресті з Аргентини. Він в останні роки завоював значну позицію в Сполучених Штатах, в основному через свій фільм "Будинок біля озера" з Сандрою Баллок і Кіану Рівз. Роль Хорхе Бергольйо зіграє 37-річний аргентинський актор Родріго де ла Серна.

Вже готовий сценарій фільму і робота в цілому просувається. Зйомки почнуться в квітні 2014р.  Прем'єра відбудеться, ймовірно, восени 2014р. Зніматися він буде в Аргентині, Італії та Польщі, де постануть сцени, присвячені перебуванню Хорхе Бергольйо в Європі. В кінці 1970-х він перебував у Німеччині, де працював над своїм докторатом.

Автори поки не говорять, на якому моменті у фільмі закінчується історія Папи Франциска. На сьогоднішній день відомо, що буде представлено дитинство Хорхе Бергольйо у Буенос-Айресі та італійське коріння його сім'ї, що походить з П'ємонту. Інші важливі теми фільму − це зустріч з Європою, роки диктатури в Аргентині й дружба з рабином Авраамом Скорка.

"Фільм дозволить зрозуміти особистість Папи Франциска і наблизити контекст країн і обставин, в яких він виріс і жив протягом багатьох років", − розповів один з продюсерів фільму.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va