Центр академічного душпастирства запрошує викладачів греко-католиків м. Києва на відкриту лекцію
  • Пон, 05/11/2012 - 00:00

У четвер, 8 листопада, в Національному університеті «Києво-Могилянська академія» відбудеться чергова зустріч викладачів греко-католиків м. Києва з єпископом-помічником Київської Архиєпархії владикою Йосифом (Міляном). Зустріч відбувається з ініціативи Центру академічного душпастирства, що займається духовною опікою студентів та викладачів вишів на території Архиєпархії.  «Це вже друга така зустріч владики з представниками вищої школи, – розповідає голова Центру о. Володимир Мальчин, – перша зустріч відбулась у січні цього року. Тоді було обговорено важливість студентського капеланства та різні форми його впровадження у вищих навчальних закладах. Друга зустріч має на меті продовжити співпрацю духовенства з викладачами для того, щоби надати якнайкращу духовну опіку як студентам, так і викладачам, особливо в цей час, який проголошений у Церкві Роком Віри».

 

Під час зустрічі відбудеться відкрита лекція єзуїта о. Андрія Зелінського на тему нової євангелізації. Ця лекція має на меті ознайомити викладацький склад з основними напрацюваннями Синоду Єпископів, що недавно закінчився в Римі, щодо нових методів та можливостей передавання Доброї Новини у сучасному світі. «Євангелізація - це, в першу чергу, особиста зустріч з Христом, але завжди у контексті дещо ширшої дійсності - певної культури, обумовленої цілим рядом суспільно-історичних чинників. Тому потребуємо людей, які чують світ і готові відважно свідчити перед ним про незбагненний дар Божої любові... зрозумілою йому мовою!» – резюмує о. Андрій.

 

Хто має бажання взяти участь у цій зустрічі, прохання зареєструватись, надіславши повідомлення на електронну скриньку: curia_ugcc@ukr.net

 

Місце зустрічі: вул. Сковороди 2, Староакадемічний корпус НаУКМА, 2-й поверх, зала періодики.

Час:  18.00 (8 листопада, четвер).

 

Контактна особа:  Мирослава Антонович –завідувач кафедри міжнародного права і спеціальних правових наук НаУКМА (mantonovych@ukr.net).