У 2023 році кількість встановлень застосунку Біблії зросла більш ніж на 100 мільйонах пристроїв
  • Чтв, 04/01/2024 - 15:04

У минулому році кількість використання та встановлення Біблії зросла більше, ніж будь-коли

Відповідно до щорічного огляду сімейства програм YouVersion за 2023 рік, до якого входять Bible App, Bible App Lite та Bible App for Kids, у 2023 році кількість використання та встановлення Біблії зросла вищими темпами, ніж будь-коли. Про це пише slovoproslovo.info з посиланням на evangelicalfocus.com.

Кожен місяць цього року був одним із найвищих як для завантаження застосунку, так і щоденним використанням за весь час у 15-річній історії YouVersion.

Кількість встановлень зросла більш ніж на 100 мільйонах пристроїв, побивши попередній рекорд 2020 року в 76 мільйонів встановлень за один рік. Тим часом щоденне використання Біблії зросло на 20% порівняно з 2022 роком, що призвело до того, що близько 12 мільйонів людей щодня користуються Біблією.

Для Боббі Грюневальда, засновника та генерального директора YouVersion, ці «вражаюче високі показники» — це не «просто миттєвий сплеск, а те, що буде тривати». «Ми очікуємо ще більшого ажіотажу навколо вивчення Біблії найближчими роками», - запевняє він.

Сьогодні понад 80% установок YouVersion відбувається за межами Сполучених Штатів, серед яких Індія, Африка та Латинська Америка входять до трійки лідерів.

Упродовж 2023 року в Африці спостерігався «бум вивчення Біблії», особливо в щоденному використанні. По всьому континенту щоденне використання Біблії зросло на 98% порівняно з минулим роком, а в кількох країнах спостерігалося тризначне зростання, включаючи Кенію (225%), Камерун (229%) та Уганду (288%).

Частково це сталося через запуск Bible App Lite у жовтні 2022 року, який допомагає людям у регіонах з обмеженими пристроями та даними отримати доступ до Божого Слова. Відтоді тільки в Африці його встановили 17,2 мільйона разів. У Кенії, Уганді та Демократичній Республіці Конго застосунок Bible App Lite навіть посів перше місце в Google Play Store.

У Латинській Америці кількість установок зросла на 107% у всьому регіоні, а виняткове зростання спостерігалося в таких країнах, як Венесуела (396%), Аргентина (156%) та Уругвай (129%).

Іншим найбільш швидко зростаючим регіоном для сімейства додатків YouVersion у 2023 році стала Індія: кількість установок збільшилася на 53% порівняно з минулим роком. Цього року діти в Індії також стали частіше вивчати Писання.

У звіті також зазначається, що «за щедрої допомоги біблійних товариств та видавців у країнах по всьому світу YouVersion змогла додати цього року понад 200 версій Біблії 100 нових мов.

The Bible App тепер налічує понад 3000 версій Біблії 2000 мовами і пропонує релігійний контент у більш ніж 30000 біблійних планів 84 мовами.