У Барселоні відкривається перший в Іспанії факультет церковної історії
  • Втр, 29/07/2014 - 21:18

Архиєпископ Барселони кардинал Луїс Мартінес Сісташ заявив, що після літніх канікул відбудеться офіційне відкриття нового факультету церковної історії, археології та християнського мистецтва, названого на честь геніального каталонського зодчого Антоніо Гауді, якого незабаром буде беатифіковано.

Ініціатива відкриття факультету імені Гауді, за словами іспанського кардинала, «народилася з інтелектуальної необхідності зміцнити діалог між вірою і культурою. Специфічне вивчення історії Церкви на університетському рівні може надати вельми корисну і цінну послугу, звертаючи особливу увагу на глибокі християнські коріння нашого континенту», - зазначив архиєпископ Барселони.

Інавгурація нового факультету, в якій візьме участь префект Конгрегації католицької освіти кардинал Зенон Грохолевський, запланована на 2 жовтня. Заняття почнуться 6 жовтня в Міжєпархіяльній семінарії Барселони і на Факультеті богослов'я і філософії. Навчальний курс заснований на академічній програмі факультету церковної історії Папського Григоріанського університету в Римі. Новий факультет стане першим в Іспанії, де викладатиметься церковна історія на рівні університету.

«Храми Барселони, - зазначив на закінчення презентації кардинал Луїс Мартінес Сісташ, - є історичними символами, серед яких чільне місце займає базиліка Пресвятої Родини, створена Антоніо Гауді, - центральний символ міста, визнаний у всьому світі».