У Брунеї заборонять говорити про християнство
  • Втр, 18/03/2014 - 21:32

П'ять років позбавлення волі та штраф у розмірі 20 тисяч доларів загрожує у Брунеї директорам і вчителям приватних, а також християнських шкіл. Щоб отримати таке покарання треба просто в присутності мусульманської дитини говорити про ... християнство.

Новий Кримінальний кодекс, заснований на принципах шаріату, який набуде чинності 1 квітня, каже, що не можна «переконувати, говорити, впливати, підбурювати і заохочувати дитину до не мусульманського навчання». Відповідно до цього злочином вже є «наражання дитини через участь у будь-якій неісламській церемонії, урочистості чи діяльності на користь інших релігій».

Новий закон є серйозною загрозою для установ, що належать християнам, де, як правило, більшість дітей є мусульмани. Ці установи мають дуже високий рівень освіти. Їхні керівники побоюються маніпуляцій новими правилами при їх конкретному застосуванні.

Змінений у Брунеї Кримінальний кодекс впровадять у кілька етапів. На початку каратимуть тільки тюремним ув'язненням і штрафами, а пізніше – відрізанням кінцівок, як і у випадку крадіжки, і в кінцевому результаті – смертною карою. У цьому маленькому султанаті, де був створений Апостольський вікаріат, живе близько 20 тисяч католиків. Там є три парафії, в яких працює один єпископ і три священики.

За матеріалами: wiara.pl