У Китаї з квітня демонтували понад 10 церков
  • Втр, 13/05/2014 - 01:02

Масштабна кампанія зі знесення християнських церков і видалення християнських символів з публічних місць триває в Китаї. Християни провінцій Чжецзян і Веньчжоу вже порівняли її з подіями епохи мусульманських навал.

Менш ніж за два тижні після знесення протестантської церкви в Саньцзяні 15 громад поскаржилися на переслідування з боку влади. Однак, за інформацією «СhinaАid», кількість храмів, що підлягають демонтажу в найближчому майбутньому, наближається до 50-ти.

Як пише «Persecution.Org», за квітень-травень 2014 року демонтували понад 10 храмів і понад 10 хрестів з церков і лікарень.

Серед храмів, які зруйнували й інформація про які вже з'явилася в китайських християнських ЗМІ, католицька церква в Ліуші, Веньчжоу, і церква Вуай у Цаннані, Веньчжоу, знищена 3 травня.

Крім того, 6 травня демонтували хрест з храму спільноти «Baixi Christian Church» в окрузі Йекінг, Веньчжоу, і з католицької церкви Таойун, Веньчжоу.

7 травня знесли хрест з католицької церкви в окрузі Цаннань, «Церкви суботнього дня» і «Церкви в Хайнінг» в окрузі Цсясін, провінція Чжецзян. Того ж дня демонтували хрести з двох лікарень у Цсясіне, з церкви спільноти «Qiaosi Sunday Church». На думку пастора громади, наступним кроком провінційної адміністрації буде ліквідація хрестів з узбіч доріг.

Тиждень тому демонтували хрести з церкви спільноти «Christian Zhuen Church» в Іу, Чжецзян.

За матеріалами: portal-credo.ru