У колядках та щедрівках славили Христа в місті Соснівка
  • Чтв, 31/01/2013 - 00:00

Нещодавно у місті Соснівка Червоноградського деканату вшосте пройшло свято Різдвяної пісні – фестиваль «Різдвяна зірка». Хорові церковні колективи тієї місцевості поетичними віншуваннями, колядками та щедрівками прославляли Різдво і Хрещення Христове, вітали глядачів у залі найкращими побажаннями на цілий рік і на весь вік.

 

Уже традиційний фестиваль завжди викликає великий інтерес у соснівчан та учасників цього яскравого і щедрого на добрі слова свята. Заснований настоятелем парафії УГКЦ Святих Верховних Апостолів Петра і Павла міста Соснівки отцем Зеновієм Буньо та релігійною громадою, фестиваль є завершальним акордом новорічно-різдвяних святкувань.

 

Усіх присутніх привітав декан Червоноградського деканату отець Ігнатій Москалюк, ЧСВВ: «Ми прославляємо день народження Христа на цьому святі, яке стало візитною карткою Соснівки. Не ради змагань чи конкуренції поспішаємо у маленьку Соснівку, а ради дружності і спільного величання Сина Божого».

 

Міський голова Соснівки Євгенія Дуброва поділилась зі слухачами цікавою притчею і побажала всім Божої благодаті: «Ми сьогодні отримаємо надзвичайно позитивний настрій від рідної української колядки, від веселої щедрівки, від душевного побажання-віншування. Тож хай у кожному серці живе Христос!».

 

Ведучі фестивалю – заступник директора Народного Дому м. Соснівки Тетяна Забава і секретар виконкому та міської ради Наталія Курінна радо запрошували на сцену учасників. У фестивалі взяли участь такі колективи: дитячий та дорослий хори УГКЦ Святих Верховних Апостолів Петра і Павла міста Соснівки (регенти Галина Денисюк і Данило Гнатів); дорослий хор церкви Пресвятої Богородиці Владичиці України м. Червонограда (регент Любов Лопатюк); дитячий юнацький хор церкви Святого Йосафата м. Червонограда (регент Оксана Гейко); молодіжний хор церкви Святого Юрія «Те-рі-рем», що значить «Радуйся!», м. Червонограда (регент сестра Давида); дорослий хор Собору Пресвятої Богородиці села Сільця (регент Марія Саїв); дорослий хор церкви Введення у Храм Пресвятої Богородиці селища Гірника (регент Олена Пшеславська); молодіжний хор церкви Святого Миколая м. Радехова (регент Марія Павко); дорослий хор церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Великих Мостів (регент Петро Носаль).

 

На завершення пісенного дійства до всіх присутніх звернувся засновник фестивалю «Різдвяна зірка», голова оргкомітету о. Зеновій. Він подякував усім, хто взяв участь у святі колядок і щедрівок: настоятелям і священикам храмів, регентам, хористам, слухачам-соснівчанам, які так чисельно і дружно прийшли у святково прибрану залу Народного Дому. Працівники НД на чолі з директором Андрієм Тучапцем, за сприяння голови СК «Захід» Олега Галушки, доклали багато творчих зусиль, щоб сцена була оформлена святково і урочисто.

 

«Радуйся, людський роде!» – співав увесь зал, величаючи народження і хрещення Ісуса. А над людством ясно світила різдвяна Звізда, як символ Божої ласки і всепрощення.

 

Повідомила Віра Олеш
Джерело: http://sokaleparchy.org.ua