У Львові перенесли на лютий розгляд справи священика УГКЦ
  • Чтв, 23/01/2014 - 11:37

Сьогодні, 23 січня, Франківський районний суд вирішив перенесли судовий розгляд справи щодо викладача Українського католицького університету о. Михайла Димида на 3 лютого.

Відповідне рішення суддя прийняв, врахувавши клопотання самого отця Димида, яке він подав у зв’язку з тим, що його адвокат не зміг бути присутнім на сьогоднішньому судовому засіданні. Тому у коментарі журналістам о. Димид сказав, що задоволений сьогоднішнім рішенням суду.

Львів'яни пікетують Франківський райсуд Львова/ZAXID.NET

Також він розповів, що має хороший настрій, бо його совість чиста і він не відчуває себе винним у якихось злочинах. Крім цього, о. Михайло Димид висловив переконання, що у правовій державі суддя повинен винести законне рішення.

Львів'яни пікетують Франківський райсуд Львова/ZAXID.NET

Перед приміщенням Франківського районного суду зібралося декілька сотень людей, які вимагали чесного розгляду справи. Також висвітлювати судовий розгляд прийшло багато журналістів, однак поки охорона їх пропустила, судовий розгляд уже закінчився.

Нагадаємо, що священика о. Михайла Димида, який є викладачем УКУ звинувачують у невиконанні зупинки на вимогу працівника міліції 29 грудня о 12:30 в селі Нові Петрівці на Київщині, коли колона автомобілів Автомайдану рухалася до Межигір’я, хоча в цей час, за словами священника, він ще був поблизу Євромайдану в Києві. Отець Димид допомагає Євромайданівцям у Києві, молиться, сповідає та причащає активістів, що, як вважається, і стало основною причиною його переслідування працівниками ДАІ.

Спочатку повідомлялось, що засідання відбудеться 23 січня, однак пізніше дату судового розгляду перенесли на 31 січня. Однак вчора стало відомо, що суд таки відбудеться сьогодні.

Джерело: ZAXID.NET