У Львові проходить Поширена Рада Сестер Служебниць
  • Птн, 23/08/2013 - 15:29

Сестри Служебниці проводять поширену Раду за участі Генеральної Управи, Провінційних Настоятельок та Дорадниць, яка проходить 21-25 серпня 2013 року у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа.

Напередодні зустрічі сестри взяли участь у прощі з нагоди посвячення Патріаршого Собору Воскресіння Господнього в Києві. 20 серпня 2013 року Блаженніший Святослав Шевчук, Патріарх УГКЦ освятив паломницьку ікону Блаженної Йосафати із її мощами, яка в цьому році розпочинає подорожувати по всіх домах Згромадження у рамках приготування до 125-річчя Згромадження. Глава УГКЦ звернувся до провідниць Згромадження та Провінцій із пастирським словом та настановою, подякувавши Сестрам Служебницям за служіння Церкві у різних країнах світу. З цієї нагоди уділив сестрам своє Патріарше благословення.

22 серпня 2013 року, в рамках проведення Поширеної ради, учасниці зібрання відбули прощу до колиски Згромадження – с. Жужеляни на Сокальщині, відвідали формаційні доми Провінції та Василіянську обитель у Крехові.

Проща розпочалася Божественною Літургією у храмі Воскресіння Господнього с. Жужеляни. Під час Літургії Сестри дякували Господеві за дар Згромадження та за всі отримані ласки упродовж історії. Після Літургії сестри мали змогу вшанувати мощі Блаженної Йосафати, присутні у храмі та поспілкуватися із парафіянами.

Проща продовжилася відвідинами ц. св. Юрія оо. Василіян у Червонограді  та вшанували святиню храму – Чудотворну ікону Кристинопільської Богородиці.

Кристинопіль має особливе значення для Сестер Служебниць тим, що тут, до 1944 року знаходився новіціят, а 18 липня 1944 року тут загинула мученицькою смертю Блаженна Тарсикія Мацьків. Сестри почерпнули духовних сил із цього джерела у цих визначних місцях.

Відвідавши формаційні доми Провінції у Червонограді (кандидатура) та у Жовкві (новіціят), проща завершилася Вечірнею у відпустовому місці в Крехові.

Сестри мали змогу послухати історію Крехівського монастиря та помолитися у цьому визначному духовному центрі.

Сестри Служебниці НДМ