У Папському університеті пройшов форум, присвячений екзорцизму
  • Чтв, 15/05/2014 - 01:23

У Папському університеті "Regina Apostolorum" в Римі завершилася міжнародна конференція, присвячена екзорцизму, на якій зібралися багато експертів в різних областях, як миряни, так і священики з усього світу. Форум проходив вдев'яте. Учасники підкреслювали, що практика екзорцизму - це служіння любові і співчуття, яке вимагає великої віри і милосердя, "літургійний інструмент Церкви" щодо осіб хрещених, які на своєму шляху увійшли в контакт із силами зла.

Італійський психотерапевт і теолог Порксіа Квальярела, один з учасників конференції, звернув увагу на соціологічні та психологічні аспекти екзорцизму. На первинному етапі важливо розпізнати: у конкретної людини йдеться про одержимість чи про психологічні проблеми, типу істерії або депресії. Психотерапевт зауважив, що в середньому в його практиці з 10 ситуацій тільки дві є випадками справжньої диявольської одержимості, інші носять психологічний характер. Різниця між опанованістю і психологічними проблемами, пояснив доктор Квальярела, в тому, що в першому випадку мова йде про дійсно бажання знищити, розділити, робити зло, у другому - людина страждає від своєї хвороби.

На конференції багато говорилося про баналізацію реальності зла в сучасному світі, яка проявляється в переконанні багатьох осіб, у тому числі і з церковного середовища, що диявола не існує. Цю думку спростовує Святе Письмо, в якому говориться про присутність зла у світі.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va