У с. Поруби, що на Яворівщині освячено відновлений храм
  • Пон, 08/07/2013 - 11:54

У день празника Різдва Святого пророка, Предтечі і Христителя Господнього Йоана 7 липня, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський з пастирським візитом відвідав с. Поруби, Немирівського протопресвітерату (Яворівський р-н).

Впродовж відвідин ієрарх звершив Чин освячення храму, очолив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь. Разом з владикою молились: адміністратор храму Різдва Йоана Христителя о. Іван Турба, запрошені на цю урочистість священики, чисельна парафіяльна спільнота та гості з навколишніх сіл.

У своєму слові з нагоди празнику владика розповів про унікальність особи Святого Йоана Предтечі та його величну місію, яку він сповнив, щоб «приготувати дорогу перед Господом (Лк. 1, 76)».

По завершенні Богослуження єпископ подякував усім причетним до відновлення цього храму за старання та жертовність і закликав шанувати і дбати про цю святиню, адже в ній перебуває живий Господь Бог.

Після слів подяки від адміністратора та парафіян храму за архиєрейський візит для єпископа, владика Венедикт на подвір’ї храму звершив Чин Великого водосвяття та окропив усіх присутніх свяченою водою.

Прес-служба Львівської архиєпархії