У Сирії рік тому викрали двох митрополитів
  • Срд, 23/04/2014 - 16:56

Досі нічого невідомо про двох митрополитів, яких викрали рівно рік тому в Сирії. Незважаючи на плин часу, жодна з отриманої інформації про їхню долю не підтвердилася фактами. Також немає гарантій, що полонені живі.

Обох митрополитів Алеппо, сиро-православного Грегоріоса Йоханна Ібрагіма і греко-православного Булоса Язігі, викрали озброєні особи 22 квітня 2013 року поблизу цього сирійського міста. Під час нападу злочинці вбили водія. Митрополити саме поверталися з перемовин щодо звільнення викрадених два місяці тому священиків. Йшлося про двох священиків: вірменського і греко-православного. Їхня доля також невідома. До того ж, немає достовірної інформації про італійського отця-єзуїта Паоло Даль'Ольо.

Звільнити викрадених неодноразово закликав Папа Франциск. Викрадення митрополитів він назвав додатковим знаком вже й так трагічної ситуації, яку переживає сирійський народ, щоденно стикаючись зі смертю і стражданнями.

Про те, які почуття супроводжують сьогодні позбавлених своїх пастирів вірних в Алеппо, каже місцевий католицький єпископ халдейского обряду Антуан Аудо.

«Найбільше це переживають насамперед дві спільноти, греко-православна і сиро-православна, але, звичайно, й інші спільноти страждають від цього факту. Існує почуття великого смутку. Якщо нема пастиря, є смуток. У східних спільнотах роль єпископа є дуже важливою. Його відсутність створює порожнечу і смуток. Як люди Церкви, коли бракує нам єпископів, почуваємося як сироти. Це дуже відчувається. Проте одночасно діємо. Ми молимося і робимо жести солідарності. Наприклад, організовуємо екуменічну молитву за викрадених єпископів. Йдеться про те, щоб почуватися солідарними з ними. Нам залишається, таким чином, молитва і відчуття спільноти та служіння найбіднішим, хто є довкола нас», – сказав єпископ Аудo.

За матеріалами: wiara.pl