У США з’явилася єпархія для віруючих сиро-маланкарського обряду
  • Втр, 05/01/2016 - 19:12

Першу єпархію сиро-маланкарського обряду Папа створив за межами Індії, в Сполучених Штатах і Канаді. Це єпархія Найсвятішої Марії Цариці Миру в місті Елмонт, Нью-Йорк.

Сиро-маланкарський обряд є найменш численним з трьох католицьких обрядів, присутніх в Індії, і нараховує  близько 400 тис. вірних. Вони належать до так званих «християн св. Томи» зі штату Керала в південно-західній частині країни. Їх називають так тому, що саме цей апостол проповідував там Євангеліє. Сиро-маланкарці походять з групи духовенства та віруючих Сиро-Православної Церкви, що називається яковитською, яка 1930 року прийняла єдність з Римом. У 2005 році Папа Іван Павло II підніс Сиро-Маланкарську Католицьку Церкву до рангу верховного архиєпископства. Останнім часом щораз більше сиро-маланкарських католиків емігрують, особливо в Північну Америку. У 2010 році Бенедикт XVI створив для них Апостольський екзархат у США, який його наступник тепер підніс до рангу єпархії, що обіймає також Канаду. Ця єпархія має близько 11,5 тис. віруючих у 19 парафіях і місіях.

Першим єпископом нової єпархії Святіший Отець призначив єпископа Томаса Еусебіоса Наікампарампіла. Він народився 54 років тому в індійському штаті Керала, керував сиро-маланкарським екзархатом у Сполучених Штатах з часу його створення. У той же час він був Апостольським візитатором для віруючих цього обряду в Канаді та у Європі.