У Судані знову акти агресії проти християн
  • Птн, 05/12/2014 - 18:24

Агресія проти християн, що молилися в одній з євангельських церков, відбулася в північній частині столиці Судану. Поліція напала на місце молитви в Хартумі й заарештувала 37 чоловіків. Це черговий акт насильства впродовж декількох днів. У кінці листопада недалеко від цього місця зруйнували одну з християнських церков.

Як сказав пастор євангельської спільноти Яхья Абдельрахім Фало, близько 6 ранку під церкву під’їхали дев'ять поліцейських машин. Частина осіб почали зносити стіни, в той час як інші арештовували людей, що молилися в середині. Затриманих звинуватили в порушенні громадського порядку і нападі на поліцейських під час виконання їхніх службових обов’язків. «Те, що відбулося, є грубим порушенням того, що для послідовників Христа є святе, і приниженням всіх суданських християн», – сказав пастор Фало. Крім того, він вимагав негайного припинення знесення церкви.

Існують побоювання, що це є частиною антихристиянської кампанії, запланованої в ширшому масштабі. Офіційно знесення церков і місць поклоніння відбувається для того, щоб уможливити тут будівництво торгових центрів. Лідери багатьох християнських спільнот у Хартумі закликали молитися за мирне врегулювання нинішніх напружень.