У Великобританії спостерігають бум монаших покликань серед жінок
  • Птн, 24/04/2015 - 13:55

Британські закриті монастирі для жінок спостерігають несподіване зростання кількості покликань.

За рік до новіціату вступили 44 жінки - це найвищий показник за останніх 25 років. Роком раніше у новіціаті були 35 кандидаток. Таку тенденцію спостерігають у Великобританії впродовж  10 років. Торік  18 молодих жінок поселились у контемпляційних монастирях, 27 – в апостольських згромадженнях, пише deon.pl. 

Активізація покликань є гарним показником особливо для останніх, тому що криза апостольських покликань була глибокою. Як розповіла сестра Кеті Джонс, яка відповідає за запрошення до покликань у Англії та Уельсі, ще десять років тому, здавалося, що місцеві монастирі приречені до вимирання. Проте в останні роки в багатьох британських монастирях відбулися принципові зміни. Сестри почали робити іспит сумління, повернулися до свого коріння, ідентифікації і впевненості у собі. Завдяки такій праці сьогодні стало простіше розкривати їхню місію і завдання у світі.

Сучасні ініціативи здійснюють пастирське служіння в новій формі. Вони пропонують допомогу у розпізнанні молоддю життєвого покликання, не наказуючи, яким має бути духовне покликання. З іншого боку, парафії в даний час є більш доступними для тих, хто шукає свого покликання.  Їх можна просто знайти в Інтернеті.

Як розповідає отець Крістофер Джемісон, який відповідає за просування покликань до священства, відродження покликань також є результатом розвитку молодіжного служіння в останні роки. У довгостроковій перспективі це також дає надію на нові покликання до священства.  Адже бажаючих серед хлопців ставати священиками навпаки стало менше. Кількість першокурсників семінаристів знизилася з 44 до 35. У трьох єпархіях Уельсу не було жодного нового семінариста. Також зменшилася кількість новачків у монастирях для чоловіків –  з 22 до 18.