У В'єтнамі відкриється католицький університет
  • Срд, 26/08/2015 - 17:05

Влада Соціалістичної Республіки В'єтнам дозволила відкрити національний католицький університет. Дотепер Католицька Церква в цій країні мала право мати  тільки ясла і дитячі сади.

«Нинішній Папа, як і його попередники, закликали нас вести прямий і відкритий діалог з владою, - заявив з цього приводу архиєпископ Хошиміну Буй Ван Док, за словами якого, уряд В'єтнаму проявив «добру волю і прагнення до відкритості».

За словами Віце-президента патріотичного фронту Ле Ба Трін, що представляє комуністичний режим В'єтнаму, проект відкриття католицького університету був з самого початку прихильно сприйнятий владою. Новий вуз, заявив Ле Ба Трін, даватиме «освіту високого рівня служителям Церкви і простим віруючим».

Поки що невідомо, де саме розміститься новий університет. Влада заявила, що він розташується в Хошиміні (бувший Сайгон), проте не збирається повернути католикам будівлю колегії св. Пія Х, яку було відібрано у Церкви після того, як в 1975 році в Південному В'єтнамі встановилася влада комуністів. Тоді ж були закриті й всі католицькі вузи країни.