Українців Болонії закликали до справжнього навернення, яке має відчути все створіння
  • Втр, 06/08/2013 - 13:57

4 серпня 2013 року в місті Болонія (Італія), о. Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології відслужив в храмі архистратига Михаїла першу Божественну Літургію і уділив всім вірним благословення. О. Володимир прибув до місцевої громади на запрошення о. Андрія Жибурського, який опікується місцевою греко-католицькою громадою.

Представник Екобюро в часі Святої Літургії виголосив проповідь, яка була базована на недільному євангелії про розслабленого. О. Володимир, звертаючись до вірних, наголосив на тому, що слова сказані розслабленому є важливими та актуальними для кожного християнина. Сучасний світ, зі своїми принадами дуже часто робить нас подібними до біблійного персонажа, котрий, для того, щоб видужати, в глибині свого єства повинен відчути бажання кардинально звільнити цілісне своє життя, а не лише фізичний його вимір.

«Життя після зустрічі з живим Богом не може залишитись таким самим як раніше, - підкреслив проповідник, додаючи, - що після такої зустрічі слід зробити передусім дві найважливіші речі, а саме: залишити гріхи в сповідальниці і живитись Тілом та Кров’ю Христовими». О. Володимир наголосив на тому, що жити життям самого Бога має важливе значення як для особистого духовного росту та індивідуального спасіння, так і для спасіння та освячення оточуючого світу. Коли відбувається справжнє навернення, віра очищається і починає уприсутнюватись у всіх сферах життя і діяльності людини до такої міри, що як ближні так і ціле створіння Боже відчуває на собі, що «всі ми в Христа хрестилися і в Христа зодягнулися».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології