Ув'язнених Великобританії насильно примушують приймати іслам
  • Втр, 13/08/2013 - 00:37

Кількість засуджених мусульман у в'язницях Великобританії, згідно з останньої доповіддї уряду, вперше досягла позначки 11 000 осіб, пише Gatestoneinstitute.

Палата громад надала статистичну доповідь від 29 липня, яка демонструє, що чисельність ув'язнених мусульман в Англії та Уельсі зросла з 3681 чол. в 1997 р. до 11248 чол. в 2012 р., тобто більш ніж на 200%.
Мусульмани, які складають більше 5% населення Великобританії, становлять 13%  ув´язнених.

Більшість мусульман в британських в'язницях − мігранти з Азії, Близького Сходу та Північної Африки. Також значна частина з них прийняли іслам, вже потрапивши до в'язниці.

Згідно з дослідженням міністерства юстиції, багатьох ув'язнених у в'язницях насильно схиляють до прийняття ісламу. Засуджені приймають іслам в надії на захист від насильства з боку більш згуртованих і безпринципних ісламських тюремних угруповань.

У дослідженні наводиться характеристика ісламської «кримінальної культури» на прикладі в'язниці Уайтмор в Кембріджширі, яка стала домівкою для понад 500 найбільш небезпечних злочинців Британії. За даними фахівців Кембриджського інституту криміналістики, більше 1\3 (39%) ув´язнених Уайтмору − мусульмани.

Опитування ув'язнених немульсульман показало, що вони відчувають сильний тиск. Мусульмани змушують їх читати ісламську літературу, піддають приниженням і фізичному насильству, щоб схилити до формального прийняття ісламу і зречення від інших релігій. Якщо ув'язнені-одинаки, незалежно від їх статті, приймають іслам, нові одновірці зобов'язуються захищати новонаверненого. Також деякі використовують прийняття ісламу у в'язниці для просування по кримінальній кастовій єрархії.

Немусульмани і охоронці у в'язниці Уайтмор порівнюють іслам з «організованим злочинним синдикатом» і «рекетом», який «сповідує терор і залякування». Члени терористичних угруповань користуються особливим авторитетом і повагою серед молоді. Деякі вважають, що Уайтмор − це благодатна основа для вербування бойовиків у Талібан і вирощування нового покоління екстремістів.

За даними британських ЗМІ, відомий вбивця Дейл Креган, який відбуває довічне покарання у Манчестерській колонії, піддається нападу мусульман, що намагаються змусити його прийняти іслам. Креган − ірландський католик і іслам приймати поки не збирається. За деякими даними, ісламське угруповання Манчестерської в'язниці вже оголосило нагороду за його голову.

За матеріалами www.sedmitza.ru