В Індії дискримінують суспільно-релігійні меншини
  • Пон, 31/03/2014 - 12:47

Надмірна кількість християн і мусульман в індійських в'язницях свідчить про дискримінацію щодо суспільно-релігійних меншин. У цьому переконані правозахисники Індії. Один з них, Арун Феррейра, який має справу з племінними меншинами і так званими далітами, або недоторканними.

З статистичних даних виникає, що понад 28 % ув'язнених є послідовниками ісламу, які статистично становлять у суспільстві Індії менше половини цього відсотка (13,4 %). Те ж стосується послідовників Христа: серед ув’язнених їх 6 %, тоді як в країні – 2,3 %. За словами Феррейри, йдеться в основному про етнічні та соціальні меншини, якими також переважно є мусульмани чи християни. Вони стають жертвами тонкощів індійського законодавства, які застосовує проти них влада окремих штатів.

Захисник прав меншин відчув це на собі. Майже п'ять років Феррейра провів у в'язниці штату Махараштра, де його катували і допитували за підозрою в приналежності до маоїстських повстанців. Він сказав, що за тими ж звинуваченнями часто арештовують повністю невинних християн, яких вважають «непевним елементом» меншості в суспільстві, де панують індуси.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va