В Індії за тиждень скоєно 2 напади на християнську громаду
  • Птн, 13/09/2013 - 21:08

Питання про безпеку християнських громад в індійському штаті Карнатака все частіше викликає побоювання. Протягом останніх 3 місяців члени ультра-націоналістичних індуїстських угруповань скоїли не менше 15 нападів на християнські церкви і громади, пише AsiaNews.

Минулого тижня, згідно з інформацією Глобальної ради індійських християн, вчинено 2 напади. Останній з них − 8 вересня, коли 25 індуїстів з найвпливовішої індуїстської націоналістичної партії «Союз добровільних слуг батьківщини» і ультраправої індуїстської громадської організації «Армія Ханумана» вторглися на збори п'ятидесятницької громади «Жива Надія Церкви» в Елаханці, на півночі від Бангалора, через що збори довелося закрити. Пастор Вільям Джон подав скаргу в поліцейський відділок, де йому пообіцяли вжити заходів.

Менш ніж за тиждень до цього та ж громада зазнала нападу членів тих же організацій. Християн побили, звинувативши в насильницьких наверненнях індусів в християнство.

На думку президента Глобальної ради індійських християн Саджана Джоржа, ці атаки є частиною плану індуїстських ультра-націоналістичних сил з дискредитації конгресу напередодні парламентських виборів в 2014 р. Після 9 років перебування при владі, найбільша в країні ультра-націоналістична Індійська народна партія втратила місця в конгресі під час виборів у травні.

За матеріалами www.sedmitza.ru