В Пакистані встановлять 42-метровий хрест
  • Нед, 17/05/2015 - 11:26

Пакистанський бізнесмен, християнин Парвез Генрі Джилл вирішив захистити одновірців у себе на батьківщині від насильства незвичайним способом. Завдання, як розповів підприємець, перед ним поставив сам Бог. Над тим, як його виконати, Джилл розмірковував не один рік, і рішення прийшло: в Карачі, де міське управління знаходиться під владою ісламських радикалів, будується величезний хрест, повідомляє The Washington Post.

Як підкреслює Джилл, найбільший в Азії християнський символ стоятиме в мусульманській країні, де, як відомо, до християн ставляться не надто доброзичливо.

Хрест висотою з 14-поверховий будинок, споруджується в самому серці міста, біля входу в найбільше християнське кладовище Карачі.

Джилл вважає, що цей хрест дасть представникам переслідуваної християнської меншини Пакистану надію на те, що коли-небудь їхнє життя в країні зміниться на краще.

Висота хреста становитиме 42,5 метрів.

Мусульмани складають абсолютну більшість населення 180-мільйонного Пакистану. Християн тут, за офіційною статистикою, лише 1,5%. Проте християнські лідери звинувачують уряд країни в навмисному заниженні цих даних і кажуть, що більш точні дані - близько 5,5%.