В Парижі понад 20 000 людей взяли участь у «Марші для Ісуса»
  • Чтв, 30/05/2024 - 12:49
Захід у столиці Франції зібрав рекордну кількість учасників. Християни також зібралися в інших 5 французьких містах, щоб «публічно та в єдності свідчити про свою віру в Ісуса Христа»

У суботу, 25 травня, тисячі людей вийшли на вулиці французьких міст Парижа, Лілля, Нанта, Меца та Страсбурга на March for Jesus - Марш для Ісуса (фр. Marche Pour Jésus - MPJ) 2024.

Всі учасники змогли насолодитися надихаючими промовами, колективними молитвами та піднесеним співом.

Під гаслом «Давайте публічно і в єдності свідчити про нашу віру в Ісуса Христа», зібрання «возвеличило ім’я Ісуса над теологічними розбіжностями християн різних конфесій», зазначили організатори проєкту.

Вони мали на меті зробити марш «радісним і мирним свідченням живої віри, яка торкається сердець через хвалу, молитву та проголошення Слова Божого, які лежать в основі заходу».

Марш у Парижі досягнув рекордного рівня за кількістю учасників у країні: у ньому взяли участь 21 000 осіб, багато з яких молоді люди, що, за словами голови правління федерації MPJ Франції та заступника голови паризького комітету MPJ пастора Андре Раойлісона, «ілюструє успіх заходу».

«Ми тут не задля релігії чи просування нашої церкви, а тому, що є Той, Хто нас об’єднує, - Ісус, Той, Хто заволодів серцем кожного з нас», зазначив пастор Жан Люк Траксель, який виголосив проповідь наприкінці заходу.

Марш у столиці Франції завершився концертом євангелічного гурту Hillsong FR та католицького гурту Glorious. Вони виконали пісню Make your Rain Fall, написану спеціально для цього заходу.