В Україні молодь залишається носієм та виразним представником духовної спадщини свого народу
  • Птн, 20/12/2013 - 13:49

19 грудня 2013 року відбувся черговий ряд заходів у рамках Суспільних днів УГКЦ, які реалізовуються Комісією УГКЦ Справедливість і Мир. У контексті головної тематики заходів – «Громадянська відповідальність як суспільна чеснота» відбуваються різноманітні зустрічі, круглі столи, конференції, обговорення та дискусії у колі відомих українських та закордонних фахівців, студентської молоді, вірян та духовенства.

З ініціативи Комісії цього дня відбулася зустріч архиєпископа і митрополита Львівського РКЦ Мечислава Мокшицького із о. Луісом Окуліком, секретарем Ради Конференції Єпископів Європи та представників Комісії о. Олега Луки та о.д-на Ярослава Заричанського.

Зустріч відбулася у спільному обговоренні актуальних церковних справ, також суспільно-політичних процесів в Україні. Архиєпископ і митрополит Львівський Мечислав Мокшицький розповів про життя та пасторальну діяльність Римо-Католицької Церкви на теренах України, труднощі та досягнення, проблеми та сподівання, плани та практичну пасторальну діяльність. Також зазначив, що «криза в Україні має інший, проте глибший і важчий рівень, аніж в Європі. Проте, також можна спостерігати тут і глибоку побожність українського народу, духовну спадщину, носіями і виразними представниками якої є як люди похилого віку, так і молодь». 

В свою чергу, аргентинський фахівець канонічного права та соціальної доктрини Церкви, о. Луіс Окулік, відзначив актуальні суспільно-політичні процеси в Європі та в Італії зокрема, роль і участь при цьому католицьких церковних інститутцій із викликами та перспективами їхньої діяльності у європейських країнах.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир