В Україні презентують світовий бестселер «Католицизм»
  • Чтв, 28/05/2020 - 10:24

28 травня 2020 року, у свято Вознесіння Господнього за юліанським календарем, в Україні з’явилась у продажу всесвітньо відома книжка «Католицизм: мандрівка до серця віри» американського проповідника, письменника і богослова єпископа Роберта Баррона.

Українською мовою світовий бестселер видало Згромадження Сестер святого священномученика Йосафата УГКЦ спільно з видавництвом «Свічадо» з благословення Митрополита та Архиєпископа Львівського Ігоря.

«Мені, як архиєреєві Української Греко-Католицької Церкви, надзвичайно приємно, що після трьох десятиліть з часу виходу нашої Церкви з підпілля, багато українських греко-католиків і римо-католиків зможуть за допомогою цієї книжки переосмислити свою належність до Католицької Церкви. Впродовж нашої історії ми завжди показували гаряче бажання залишатися з Наступником апостола Петра, часто, ціною переслідувань і мучеництва», – зазначає у зверненні до читачів митрополит Ігор.

Книжка запрошує читача відкрити для себе по-новому і поглибити християнську віру, ознайомитися з багатством Христової Церкви та її великим внеском у розвиток світової цивілізації.

За словами видавців, особливо корисною ця книжка буде для всіх, хто шукає глибшого розуміння того, у що вірять всі католики і чому.

Друковане видання є першою частиною масштабного мультимедійного євангелізаційного проєкту «Католицизм», до якого входить також десятисерійний документальний фільм і навчальна програма, робота над якими в Україні триває.

Переклад «Католицизму» ще два роки тому був сміливою мрією однієї монахині, а сьогодні він став реальністю, бо як ділиться секретом промоторка проєкту сестра Климентія Луків: «хто великого бажає, той велике і отримує, адже в Бога немає нічого неможливого».

Головним меценатом проєкту в Україні є Богдан Батрух – режисер, продюсер і кіноексперт, засновник кінодистриб’юторської компанії «B&H Film Distribution». Саме завдяки його підтримці здійснено переклад книги, а також готується дубляж фільму українською мовою та та навчальна програма.

«Католицизм» представлений у соціальних мережах «Фейсбук» та «Інстаграм», де промотори розповідатимуть про розвиток проєкту та ділитимуться досвідом праці.

Придбати книжку можна безпосередньо у сестер йосафаток через онлайн-форму замовлення, у книгарнях і на сайті видавництва «Свічадо».

Перші презентації в режимі онлайн за участі видавців, ієрархів, духовенства та вірних УГКЦ та РКЦ заплановані вже на початок червня. Інформація про презентації буде опублікована на сторінці Католицизм у фейсбуці.

Про автора
Роберт Еммет Баррон (19.11.1959) – єпископ-помічник католицької дієцезії Лос-Анджелеса, проповідник, письменник і богослов. Він один з найпопулярніших авторів на Амазон, кореспондент із релігійних питань для NBC, коментатор для телеканалів FOX News, CNN і EWTN.

Роберт Баррон – засновник всесвітньої медійної християнської організації «Word on Fire», яка за допомогою інструментів нових медій сягає мільйонних авдиторій, навертаючи людей до Католицької Церкви. Його регулярні відео на ютубі зібрали понад 50 млн переглядів, а на сторінці у мережі «Фейсбук» він має понад 2 млн підписників. Роберт Баррон виступав з лекціями перед працівниками компаній Фейсбук, Ґуґл й Амазон, був серед основних доповідачів на багатьох конференціях і заходах у різних куточках світу.

Найновіший проєкт єпископа – Інститут Євангелізації «Word on Fire Institute» – ще один осередок духовного та інтелектуального розвитку і формації задля проголошення Христа у сучасному світі через культуру та мистецтво.

Згромадження Сестер святого священномученика Йосафата Української Греко-Католицької Церкви