Ватикан нагадує про сакральну цінність людського життя
  • Срд, 12/06/2013 - 20:25

 Дні 15-16 червня у Ватикані будуть присвячені особливим роздумам про цінність і сакральність людського життя. У рамках Року віри тут пройде День "Evangelium vitae" (Євангелія життя) – свято, організоване Папською радою з нової євангелізації з метою спільного свідчення про важливість поваги до життя людини на всіх його стадіях. Своєю назвою захід зобов'язаний енцикліці бл. Івана Павла II, написаній в 1995р.  і присвяченій цій темі.

Коментуючи подію, архиєпископ Ріно Фізікелла, розповів, що День "Evangelium vitae" стане гарним приводом, щоб разом зі Святішим Отцем з´єднатись у спільному свідченні про  сакральну цінність життя: життя старих, хворих, вмираючих, ще не народжених, тих, хто переживає фізичні та ментальні муки і страждає."Ми сподіваємося, що кількість віруючих, присутніх на площі св. Петра, буде настільки великою, що в усьому світі буде почуте наше одноголосне свідоцтво про справжнє серце спокутної місії Ісуса: "Я прийшов, щоб ви мали життя і мали в достатку".

У рамках відзначення Дня "Evangelium vitae" відбудеться процесія від Замку Святого Ангела до ватиканської базиліки, яка закінчиться сповіданням віри на різних мовах; в різних частинах Риму пройде катехизація на тему сакральності людського життя; кульмінацією події стане Євхаристія з Первосвящеником на площі св. Петра в неділю 16 червня.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va