Вайомінг – перший штат у США, де заборонили хімічні аборти
  • Срд, 22/03/2023 - 10:08

Губернатор - республіканець Марк Ґордон минулої п‘ятниці підписав закон, відповідно до якого стає незаконно приписувати, розповсюджувати, продавати та використовувати будь-які препарати з метою проведення аборту з будь-якої причини».

За його словами, він також дозволить запровадити на законодавчому рівні більше заходів заборони абортів без його підпису.

«Цей закон забороняє аборт майже у всіх випадках, а його вчинення є кримінальним злочином», – пише «Тhe New York Times”.

Заборона на хімічні аборти у Вайомінгу почне діяти з 1 липня. Лікарі чи будь-хто, винний у порушенні цієї заборони, будуть покарані за проступок, що передбачає до шести місяців ув‘язнення та штраф $9000.

Варто додати, що закон звільняє від покарання та штрафу вагітних жінок.

На даний час у штатах абортивні препарати є найбільш поширеним спосібом для жінок перервати свою вагітність. Їх застосовують до 10 тижнів вагітності. Зазвичай, це двокроковий метод, що включає міфепристон, що блокує гормон, необхідний для життя дитини, та мізопростол, що викликає перейми для того, щоб усунути мертву дитину з материнського лона.

За матеріалами Аleteia