Вечір св. Івана Павла ІІ у Львівській Катедрі з Архієпископом Мечиславом Мокшицьким
  • Чтв, 21/05/2015 - 10:21

Триває тиждень Християнської Культури у Львівській Катедрі. Вчора, 19 травня, після вечірнього Травневого богослужіння у Митрополичій Базиліці яке очолив Архієпископ відбувся вечір присвячений памяті святого Папи Івана Павла ІІ.

Цей вечір відбувся також з нагоди 95 річниці народження Кароля Войтили – св. Івана Павла ІІ.

Своїми спогадами про період служіння Святому із зібраними у катедрі парафіянами та іншими гостями поділився Митрополит Львівський РКЦ, Архієпископ Мечислав Мокшицький, котрий впродовж 9 років служив Святому.

Архієпископ Мечислав у співавторстві з пані Бригідою Ґрисяк видав вже дві книги спогадів про святість Івана Павла ІІ: «Вівторки любив найбільше» та «Місце для кожного»

Зустріч прикрасив своїми співами молодіжний хор «Spes in Deo». Під час зустрічі присутні ставили запитання Архієпископу та ділилися своїми свідченнями.

Цікавими є слова Архієпископа Мечислава, котрий відповідаючи на запитання про ймовірне написання наступної книги, та про вже написані книги сказав: «Я старався уникати створення якогось образху Йоана Павла ІІ і боявся щось писати. Бо не бажав зіпсувати образ Святішого Отця. Бо кожен знас, особливо в той час, коли сам мав нагоду бачити Святішого Отця, розмовляти з ним, зустрітися з ним, кожен мав якусь візію Святішого Отця. Я боявся щоб якось не применшити постать Святішого Отця».

Також того вечора була можливість придбати книгу Архієпископа "Місце для кожного" і отримати автограф і посвяту автора.