Вічне життя (Octava Dies)
  • Суб, 03/11/2012 - 00:00

На початку листопада Церква латинського обряду святкує урочистість Всіх Святих та спогадує всіх померлих. Цій темі свою чергову редакторську рубрику присвятив Генеральний Директор Радіо Ватикану о. Федеріко Ломбарді, ТІ.

 

«У перших днях листопада, – розпочинає він, – Церква запрошує нас підняти погляд вгору, щоб пробитись крізь небо, закрите над нашими головами, та заглянути в потойбічність. Побачити спільноту спасенних, святих, спільноту, що живе з Господом, відчути її присутність та духовне єднання з нами, що ще прямуємо по землі. Виразити нашу духовну близькість з померлими, спогадуючи їх з молитвою та надією.

 

У заключному Посланні до Божого люду нещодавнього Синоду Єпископів пригадується, що “Ісус не представляється жінці-самарянці лише як той, хто дає життя, але як той, хто дарує вічне життя”. Божий дар не є простою обіцянкою кращих умов у цьому світі, але звіщенням того, що остаточний сенс нашого життя виходить за межі цього світу, він полягає у тому повному сопричасті з Богом, якого очікуємо наприкінці часів”.

 

Далі Послання пригадує, що люди, повністю посвячені Богові в убогості, чистоті та послусі повинні бути у Церкві саме свідками цього горизонту людського існування, що виходить за межі смерті, свідками очікування того здійснення, яке перебуває за межами того, що зазнаємо на цій землі. Чудове покликання, але наскільки воно вимогливе!

 

Потрібно і необхідно трудитись у цьому світі, але це повинно підтримуватись надією, яка здатна мотивувати, яка скеровує до “нового неба і нової землі”. Без цієї надії не була б можливою перша євангелізація, і не буде можливою ота нова. Піднесімо, отож, наші голови, щоб побачити Господа у супроводі Його святих».

 

Джерело: Радіо Ватикан