Відбулась молодіжна проща до Гошева
  • Втр, 19/09/2017 - 12:00

В неділю, 17 вересня, Владика Йосафат Мощич очолив святкову Архієрейську Божественну Літургію в монастирі отців Василіян на Ясній Горі, що в с. Гошів, з нагоди щорічної молодіжної прощі.

Урочистості розпочалися з привітання ігумена монастиря - о. Вінкентія Слободяна ЧСВВ.

Під час проповіді Владика Йосафат пояснюючи Євангеліє зазначив, що «найпершу заповідь, яку Бог дав людям – слухати; і досконало виконала цю заповідь Богородиця, яка все своє життя слухала глосу Бога і зберігала його в своєму серці».

Також Проповідник наголосив, що «кожен християнин, який хоче досконало йти за Христом та виконувати Його заповіді, повинен більше слухати Божого голосу та плекати чесноту покори, як це робила Марія».

Після Літургії Владика Йосафат подякував всій молоді, за активну участь в прощі, також Єпископ висловив подяку ігумену монастиря, який своєю молитвою та працею дбає про Гошівський монастир Преображення ГНІХ. На завершення Архієрей поблагословив прочан мощами священномученика Йосафата (Кунцевича), що належав до Василіянського чину та помер мученицькою смертю за єдність Христової Церкви.