Відбулась XXV Молодіжна проща зі Стрия до відпустового місця на Ясній Горі у Гошеві
  • Птн, 26/05/2017 - 09:05

21 травня 2017 року відбулась XXV Молодіжна проща зі Стрия до відпустового місця Свято-Преображенського монастиря отців Чину святого Василія Великого в с. Гошів. Архиєрейську Літургію очолив Владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський (Канада) у співслужінні з єпископом-помічником Стрийської єпархії владикою Богданом (Манишиним).

 

Владика Кен, проповідуючи до багатотисячної молоді, котра здійснила цього дня ювілейне паломництво на Ясну Гору у Гошеві, розважав над текстом Євангелія про зцілення сліпородженого чоловіка. Зокрема, єпископ порушив проблему конфлікту між поколіннями, закликаючи молодь до «спілкування зі старшими людьми, щоб перейняти їхню мудрість життя».

«Батьки нам давали те, що було потрібним для нашого життя, а Бог нам дає те, що є потрібним для нашого спасіння. І сьогодні в Євангелії ми бачили, що той чоловік отримав зір, щоб не тільки бачити світ довкола, але ясно бачити Спасителя. І це є те, що нам потрібно просити. Господи, відкрий мої сліпі очі! Ісусе, ми хочемо бачити все, що нам потрібно», – звернувся до паломників проповідник, акцентуючи на мудрості особистих прохань та вартості речей потрібних для спасіння.