Відкриття всеукраїнської пересувної виставки образотворчого мистецтва в'язнів
  • Пон, 04/11/2013 - 10:12

Прес-анонс

ВІДКРИТТЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПЕРЕСУВНОЇ ВИСТАВКИ

ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА В'ЯЗНІВ

«ПЕРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДНЬОЮ ЛЮБОВ’Ю»

(м. Полтава)

До ювілею Хрещення Русі-України

5 листопада об 11.00 у Галереї мистецтв у виставковій залі ім. Саші Путрі (за адресою  м. Полтава, вул. Фрунзе, 5) відбудеться відкриття експозиції мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов'ю».

Мета виставки – посприяти суспільному діалогу та процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі. Експозиція включає в себе 112 творів, переданих з пенітенціарних установ України. У відкритті братимуть участь представники Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області, державних, громадських організацій Полтавщини, ЗМІ.

Цей захід із важливим соціальним звучанням сприяє розвитку розуміння суті пенітенціарного служіння. З огляду на великий соціально-виховний вплив цієї події, у підготовці творів до експозиції були залучені умовно засуджені особи, що знаходяться під обліком КВІ Управління ДПтС України у Полтавській області. Примітно, що перше місце серед неповнолітніх на конкурсі, що відбувся у Києві 19 серпня 2013 року, здобув саме вихованець, що знаходиться під опікою Кременчуцької виховної колонії на Полтавщині.

Довідково: Після завершення мистецького конкурсу у вересні 2013 року розпочався тур пересувної виставки «Переображення Господньою Любов’ю» містами України. Твори образотворчого і прикладного мистецтва в’язнів вже побачили у Києві та Чернігові. Експозиція у Полтавському художньому музеї триватиме до 17 листопада та за задумом організаторів побуває у більшості обласних центрах України.

 

 

Організатори:

Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви

Управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області,

Благодійна Асоціація «Світло надії»

Фонд Андрея Шептицького,

Національна Спілка художників України,

Полтавський художній музей (Галерея мистецтв)

http://gallery.poltava.ua