Влада Риму повідомляє про наплив паломників
  • Птн, 22/02/2013 - 17:14

Влада Риму повідомила, що готується до прийняття великої кількості віруючих і туристів в період з кінця лютого до початку квітня. Це пов'язано з бажанням паломників зі всього світу взяти участь в останніх заходах за участю Бенедикта ХVI перед його відходом з Престолу св. Петра, а також з увагою до майбутнього конклаву і урочистістю інтронізації нового Папи. Доказом цього є зростання резервування місць в готелях міста. Їх власники заявляють про надзвичайний "бум", оскільки лише кількість гостей з Італії збільшилася на 115% в порівнянні з аналогічним періодом минулих років, з Німеччини – на 60%. Влада Риму стурбована тим, що багато власників готелів скористалися ситуацією для збільшення цін.

Міські служби Вічного Міста також почали підготовку. Вони оголосили, що в неділю 24 лютого, коли Бенедикт ХVI останній раз зустрінеться з віруючими на молитві "Ангел Господній", зміниться розклад роботи міського транспорту, між Ватиканом і найважливішими пунктами в місті курсуватимуть додаткові автобуси.

За словами представників влади Риму, найбільшим викликом для них буде остання загальна аудієнція за участю Папи в середу 27 лютого, на яку прибудуть десятки тисяч вірних з багатьох країн світу. Влада очікує прибуття великої кількості паломників також на урочистості Великого Тижня і Великодня, які, можливо, очолить уже новий Понтифік.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va