Влада В'єтнаму хоче захопити землю, що належить католикам
  • Суб, 05/04/2014 - 13:53

Влада провінції В'єтнаму Дананг хоче захопити землю, що належить католикам у Кон Дау.

На цій території мав би виникнути розкішний туристичний комплекс. Останніми днями дійшло до серйозних інцидентів в результаті рішення про виселення звідти сімей та знесення будинків, що належать їм. Експропрійовані зіткнулися з силами громадської безпеки та військом.

Суперечка про виселення з цього місця триває вже впродовж декількох років. Уряд Ханою стверджує, що єдиною причиною такого рішення є екологічні причини. Правдивою мотивацією, однак, є створення розкішного курорту. Попри пропоновану компенсацію та надання нового житла, тільки деякі жителі вирішили залишити Кон Дау. Незважаючи на сильний опір жителів і турботу про утримання цієї важливої історичної спільноти віруючих, їхня кількість систематично скорочується.

27 березня вранці в цей район в’їхала важка техніка в супроводі поліції і збройних сил. Деяких жителів виселили силою, а їхні будинки зрівняли із землею. Попередньої ночі відрізали світло і воду. Уся територія становить близько 10 тисяч гектарів. На ній розташований, зокрема цвинтар, де ховали християн 135 років.

За матеріалами: wiara.pl