Владика Ігор освятив відновлену дзвіницю храму Зіслання Святого Духа
  • Пон, 18/11/2013 - 14:45

17 листопада 2013 р. Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський, владика Ігор з пастирським візитом відвідав м. Немирів, що на Яворівщині. Впродовж відвідин архипастир очолив Архиєрейську Божественну літургію в храмі Зіслання Святого Духа, виголосив проповідь та звершив освячення відновленої дзвіниці, що розташована при вході на подвір’я храму.

Разом з єпископом на урочистому Богослужінні молились: прот. Василь Здебський, адміністратор храму Зіслання Святого Духа, запрошені на це Богослуження пресвітери із навколишніх сіл та численна парафіяльна спільнота.

У своїй проповіді згідно євангельського уривку про сівача (Лк. 8,5-15) владика Ігор наголосив, що в нашому серці зерна слова Божого не завжди дають добрий плід, оскільки глушаться земними потребами людини: «Ісус Христос говорив притчу про сіяча, який кидав зерно, сіяв щедро, надіючись на урожай, але ці зерна не завжди знаходили добрий ґрунт. Так стається і зі словом Божим, яке, можливо й потрапляє до людського серця, однак, не дає доброго плоду тому, що глушиться земними потребами людини».

Підсумувавши сказане, ієрарх закликав приймати з пошаною Боже слово та уважно слухати слова Святого Писання та проповідь у церкві: «Приймаймо з пошаною кожне Боже слово, бо воно приносить мир та спокій душі! Хай слова Святого Писання, проповідь у церкві та інші прочитані чи почуті побожні тексти, відчиняють духовні вуха серця та допомагають нам в освяченні нашої душі» - сказав на завершення свого слова єпископ.

По завершенні  Літургії Митрополит Львівський вручив пам’ятну подяку парафіянам та жертводавцям храму Зіслання Святого Духа м. Немирів за турботу та ревне старання в розбудові храму Господнього.

Насамкінець, після освячення дзвіниці, відбулося окроплення вірних свяченою водою та короткий мистецький виступ у виконанні дітей парафії.

Варто зазначити, що  9 червня 2013 р. цю парафію відвідав Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський. Тоді ієрарх освятив дзвони для майбутньої дзвіниці, яка була освячена менше ніж за півроку Високопреосвященним Митрополитом Львівським, владикою Ігорем.   

Джерело: www.ugcc.lviv.ua