Всесвітній день молоді 2013: Місійний тиждень у понад 150 бразилійських містах
  • Чтв, 18/07/2013 - 19:26

На безпосереднє приготування до Всесвітнього дня молоді 2013, що відбуватиметься у місті Ріо-де-Жанейро від 23 до 28 липня цього року, і в якому братиме участь Папа Франциск, тобто на Місійний тиждень, з радісною усмішкою та особливим блиском очей до Бразилії вже з’їхались десятки тисяч юнаків і дівчат з усіх закутин земної кулі. У понад 150-ти містах країни проходить Місійний тиждень, який зібрав також і численну бразилійську молодь.

Отець Карлос Савіо Рібейро з Комісії душпастирства молоді Національної Комісії Єпископів Бразилії розповів, що по всій країні, починаючи з північного штату Амазонас до південного Ріу-Ґранде-ду-Сул, молодь з усього світу пізнає красу Бразилії, її краєвиди, національну кухню, культуру, а понад усе – духовність. Тисячі молодих бразилійців з великою любов’ю і відповідальністю приготували Місійний тиждень, що безпосередньо випереджує Всесвітній день молоді.

Програма Місійного тижня має свої відмінності в кожній дієцезії чи єпархії, відбуваючись у багатогранний мультикультурний спосіб, інтегруючи місцеву ідентичність, але всюди складається з духовної частини, місійної солідарності та культурної частини. Місійний тиждень – це унікальна нагода спільно пережити вселенськість Церкви, наново відкрити покликання до святості, отримане із хрищенням, яке закликає юних паломників бути активними членами Христової Церкви, відповідальними за нову євангелізацію сучасного світу.

Як ми вже розповідали, українських паломників приймає Куритибська єпархія святого Івана Христителя, а Місійний тиждень проходить у Прудентополі, адже у місті та околиць більшість населення має українське походження. Про перебіг Місійного тижня в Прудентополі буде мова окремо.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va