Всеукраїнська Рада Церков засуджує метод ектогенезу як експеримент над дітьми і людським життям
  • Чтв, 06/04/2023 - 00:28

сеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вважає неприпустимим ухвалення законопроєкту № 8306, спрямованого на легалізацію небезпечних репродуктивних експериментів щодо поза утробного вирощення людей – за межами людського тіла.

ВРЦіРО звернулася до Верховної Ради України з закликом відхилити цю небезпечну законодавчу ініціативу.

“Основи віровчення різних конфесій дозволяють зробити єдиний висновок про те, що зародок людини має цінність в собі і не може бути зведений до рівня предмету, засобу вжитку, не повинен бути позбавлений своєї ідентичності та людських прав”, – наголошується у зверненні Ради Церков. 

ВРЦіРО наголошує, що експерименти з зародками людини (метод ектогенезу), які пропонує легалізувати законопроєкт № 8306, з погляду як релігійних доктрин, так і біоетики є навмисним вбивством людських істот. 

Окрім того, у людей, вирощених у штучних умовах, технологія ектогенезу відбирає право народитися від жінки та її тіла, що абсолютно нівелює подальший розвиток людини як особи, яка має матір, батька, сім’ю, що суперечить ідеям персоналістичної біоетики.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає Парламент України відхилити проєкт Закону № 8306 щодо легалізації ектогенезу в Україні як такого, що не відповідає засадам біоетики та порушує права дитини на розвиток у лоні власної матері.