Встановлено наріжний камінь початку будівництва осередку Христа Царя Всесвіту у Києві
  • Пон, 24/11/2014 - 18:10

23 листопада, в урочистість Христа Царя, у отців-паллотинів у Києві, окрім відпустової урочистості, відбулася надзвичайно радісна подія, яку всі чекали багато років – вмурування Наріжного Каменя під будівництво душпастирського осередка Христа Царя Всесвіту, «серцем» якого буде святиня.

Про радісну подію нагадуватиме пам’ятна дошка, яка була освячена, а також Ерекційний  Акт, в якому потомні знайдуть інформацію про історію та обставини цієї події.

Урочистість очолив ординарій Київсько-Житомирський архієпископ Петро Мальчук, були присутні також представники керівництва паллотинської Провінції  Христа Царя: радник провінціала о. Юзеф Цюпак SAC та о. Анджей Дембскі SAC з паллотинського Місійного секретаріату, делегат паллотинів о. Станіслав Кантор SAC.  Надзвичайно приємно було гостити в парафії монсеньйора Пьотра Тарнавського – секретаря Апостольської нунціатури, київського декана о. Юзефа Червонку i капелана ординарія о. Матеуша Адамського. У святкуванні приймав участь також керівник Консульського відділу Посольства Польщі в Україні Пан Рафал Вольські.

Відповідальний за організацію та проведення будівництва о. Вєслав Пенскі SAC у факті, що на території парафії Христа Царя Всесвіту знаходиться Биківня – місце жорстокого злочину безбожників – вбачає не просто випадковість, адже як підкреслює Папа Пій ХІ у енцикліці  Quas Primas – єдиними Ліками і Рятунком на цей страшний гріх сучасності є Христос Цар. Тому Наріжний Камінь під будівлю о. Вєслав вирішив взяти саме з Биківні. Ерекційний Акт, який був вмурований у стіну майбутньої святині, підписали всі парафіяни, оскільки дана урочистість стала можливою у великій мірі також дякуючи їх  вірній, щирій і жертовній самовідданості. Цей урочистий документ увінчали  слова: «Нехай Бог благословляє цю святу справу, яка для нащадків буде знаком віри, любові і прив’язаності до Церкви нинішнього покоління, яке зводить  на славу Христа Царя цю будівлю».

Сподіваємося, що не дивлячись на труднощі і перешкоди, дякуючи Божій допомозі та провидінню, в недалекому майбутньому, побудуємо достойне місце, «з якого засяє Царська слава Христа, що буде наповнювати наші родини, парафію, місто і всю нашу країну Христовим миром. Щоб втомлені й обтяжені, які будуть шукати захисту у Божій Всемогутності і Доброті, могли черпати в ньому з вічного джерела Господнього Милосердя» (з молитви посвячення пам’ятної таблиці).