З благословення Церкви в Хорватії можливі революційні зміни в виборчому законодавстві
  • Пон, 06/10/2014 - 17:37

Сьогодні, 06.10.2014р., Громадянська ініціатива «U ime obitelji» заявила, що їм вдалося зібрати необхідну кількість підписів під вимогою проведення в Хорватії загальнонаціонального референдуму за зміни у виборчому законодавстві країни. Збір підписів відбувався під католицькими церквами з дозволу хорватського католицького єпископату. Про це повідомляє католицький інтернет-портал «Bitno.net». Свого часу саме ініціатива «U ime obitelji» через загальнонаціональний референдум сприяла внесенню до Конституції Республіки Хорватія конституційного визначення сім’ї, як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки.

На референдум планується винести пропозицію, щоб хорватські громадяни обирали не тільки за відкритими партійними списками, але й також в часі голосування визначали, який саме партійний кандидат має пройти до парламенту, а також пропонується зменшити виборчий поріг до 3%.

Переважна більшість політичних партій країни гостро виступила проти цієї ініціативи та доклали максимальних зусиль для зриву збору необхідних підписів. У свою чергу католицький єпископат країни підтримав цю ініціативу, яка, на думку єпископату, допоможе значно наблизити хорватську політичну систему до реальної демократії та унеможливить партійну диктатуру в країні.