Загрози антипапства не існує
  • Чтв, 24/10/2013 - 00:00

Архиєпископ Георг Генсвайн не бачить загрози появи у Ватикані «Папи і Антипапи». «Хто знає Бенедикта XVІ, то знає, що такої небезпеки не існує. Він ніколи не вмішувався в керівництво Церквою і не робить цього і зараз, це не належить до його стилю» - розповів єрарх у розмові з римським виданням „Il Messaggero“.

«Папа-емерит знає також, що кожне його слово збуджуватиме велике зацікавлення та інтерпретуватиметься за чи проти його наступника» - зазначив секретар Бенедикта XVI та Префект Папського Дому Папи Франциска.

«У Папи-емерита все добре, він молиться, читає, слухає музику і посвячується обширній кореспонденції » - сказав Архиєпископ Генсвайн, додаючи, що до Бенедикта XVI також приходять гості. «Щодня він виходить на прогулянку до маленького лісочку з листяними деревами, який розміщений за монастирем Mater Ecclesiae у ватиканських садах, і там молиться вервицю. Він веде організований спосіб життя» - сказав секретар.

Про відставку Бенедикта XVI Георг Генсвайн довідався якийсь час перед рішенням і не розмовляв ні з ким на цю тему. «Після 28 лютого, останнього дня уряду, наступив важкий час. Ніколи не забуду, як я востаннє виключав світло у папських апартаментах і мав сльози на очах. Перша половина березня була також важкою, бо не було відомо, хто буде вибраний під час конклаву. На щастя, з новим Папою відразу виникли людські стосунки симпатії і поваги, навіть якщо Бенедикт XVI і Франциск є людьми різного стилю і особистості» - розповів Архиєпископ, який служить секретарем Йосифа Ратцінгера від часів його посади префекта Конгрегації Науки Віри.

«Не може бути мови про жодну революцію. Справді, деякі жести та ініціативи Папи Франциска здивували і надалі дивуватимуть. Але це нормально, що зміна понтифікату тягне за собою також інші зміни. Новий Папа повинен збудувати команду довірених людей. Це не якась революція, це просто елемент керування і відповідальності» - зазначив він.

Коментуючи скликання восьмиособової групи кардиналів для реформи Римської Курії, Архиєпископ висловив зацікавлення з приводу того, що з цього вийде.  

За матеріалами: http://gosc.pl