Заступник голови Дніпропетровської області Олійник: Церква Московського патріархату - це величезна мережа російської агентури
  • Птн, 06/02/2015 - 22:37

Заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Святослав Олійник вважає, що агенти Росії інтегровані в усі органи влади і силові структури, як центральні, так і на місцях.

Олійник не бачить реакції на дії УПЦ МП з боку органів держбезпеки

Російська агентура створила мережу підпільних організацій на території України, основна мета яких - теракти. Про це в коментарі виданню "ГОРДОН" заявив заступник глави Дніпропетровської області Святослав Олійник.

"Це проблема грандіозного масштабу. Ми можемо з упевненістю сказати, що сотні жителів нашої області, представників так званого антиукраїнського підпілля, в результаті тих пошукових умов, які ми їм створили, виїхали з області і сьогодні воюють на боці так званих "ЛНР" і "ДНР". Ми також бачимо, що виїхали не всі, і так чи інакше організовують диверсійне підпілля, основна мета якого - теракти. У цьому процесі задіяні десятки людей. Особливу увагу ми приділяємо біженцям, під виглядом яких на нашу територію також проникають диверсійні групи", - заявив Олійник.

"Величезна проблема - це інтеграція зрадників до органів влади, яка була, є і залишається. Зараз частина цих людей трошки затихли, але вони все одно залишаються інтегрованими у владу, і навіть в СБУ. Як у центральні, так і місцеві органи. Серед таких людей є схильні до антидержавної діяльності ідеологічно, а є ті, хто стоїть на якісь дотації та фінансово входить в ці структури. Такі люди більш складні, і при необхідності вони дуже легко активізуються ворожою стороною", - зазначив заступник губернатора.

На думку Олійника, одним з основних місць присутності російської агентури є УПЦ МП.

"Багато уваги слід приділяти церквам Московського патріархату, бо в них абсолютно відверто йдуть проповіді антидержавного характеру, і я не бачу на сьогоднішній день належної реакції на ці факти з боку органів держбезпеки. При цьому ці церкви ще мають всякого роду податкові преференції. А це величезна мережа агентури", - вважає Олійник.

"Сьогодні цілий ряд умовно посадових осіб "ДНР "- це колишні працівники міліції та прокуратури, в тому числі і з нашої області. Тому, враховуючи кількість таких людей і їх зв'язки, на території цих так званих "республік" вибудувана складна система, яка складається з вищих посадових осіб, що здійснюють спроби побудови своїх судових і правоохоронних органів", - вважає заступник голови Дніпропетровської області.

4 лютого СБУ заарештувала підполковника Генштабу ЗСУ, якого підозрюють в організації провокацій і зборі таємної інформації для передачі в РФ.