Жінка на високій посаді в Державному Секретаріаті: Франческа Ді Джованні
  • Срд, 15/01/2020 - 23:24

Святіший Отець призначив додаткового Заступника Секретаря Відділу в справах стосунків з державами. Вона займатиметься питаннями багатосторонніх стосунків.

У середу, 15 січня 2020 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Франческу Ді Джованні, службовця Відділу в справах стосунків з державами Державного Секретаріату Святого Престолу, Заступницею Секретаря цього Відділу, відповідальною за багатосторонні стосунки.

Юрист за освітою, Франческа Ді Джованні, що народилася 24 березня 1953 року в Палермо, Італія, в 1993 році розпочала працювати в Державному Секретаріаті Святого Престолу, у Відділі в справах стосунків з державами. Від самого початку займається питаннями, що стосуються сфери багатосторонності, насамперед, мігрантів і біженців, міжнародного гуманітарного права, становища жінок, комунікації, інтелектуальної власності й туризму.

Таким чином, Відділ Державного Секретаріату Святого Престолу в справах стосунків з державами, який очолює Секретар архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, відтепер матиме двох Заступників Секретаря: Франческа Ді Джованні, що відповідатиме за багатосторонню сферу, приєднається до монсеньйора Мірослава Ваховского, що займатиметься питаннями двосторонньої дипломатії.