Звернення Державної служби України з етнополітики та свободи совісті
  • Пон, 24/07/2023 - 11:40

Вночі з 22 на 23 липня російські загарбники здійснили черговий варварський обстріл Одеси. Країна-терорист вкотре явила світові свою людоненависницьку сутність. Є загиблий, постраждалі, численні руйнування.

Зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор; постраждали православні святині; з-під завалів вдалося дістати ікону Касперівської Божої Матері – покровительки Одеси.

Спасо-Преображенський собор став одним з понад п’ятисот вже сакральних споруд знищених, сплюндрованих, пошкоджених росіянами від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Під огидне сюсюкання про “єдність святої русі”, під обіцянки патріархом Кирилом життя вічного для вбивць, гвалтівників й мародерів, палають монастирі, гинуть священники та монахи.

Сьогодні Державна служба України з етнополітики та свободи совісті ще раз звертається до священноначалля Української православної церкви із закликом розірвати зв’язки з російською церквою, яка стала безпосереднім учасником кривавої агресії проти України. Вийти зі складу всіх її органів, викрити антихристиянське вчення її очільника, засудити антиканонічне, ганебне загарбання українських єпархій, а також тих, хто допомагає ворогу нищити українців.

Ви не дочекаєтеся жодного співчуття з боку московських “князів церкви” вдовам і сиротам; вони ніколи не “печалуватимуться” за вас перед своїм ідолом – найбільшим злочинцем XXI століття, на якого чекає міжнародний суд.

Розірвіть із тими, хто хоче забрати у нас нашу мову, культуру, єство і саме життя.

А Спасо-Преображенський собор Україна відбудує. Як відбудувала його у 2001 році, через 65 років після того, як червонозоряні попередники нинішніх злодіїв вщент зруйнували його.