Звернення єпископату РКЦ України з приводу 30-річчя катастрофи на ЧАЕС
  • Втр, 26/04/2016 - 12:49

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС) 26 квітня 1986 року увійшла в історію як одна з найтрагічніших сторінок життя нашого народу. Важко осягнути наслідки гуманних, соціальних, економічних втрат від цієї катастрофи.

Саме тому, наше суспільство, керівники Держави і вся міжнародна спільнота, має зробити належні висновки з цієї трагічної події, а особливо ті, хто відповідальний за енергетичну політику та спільне благо громадян.

Ми, Римсько-Католицькі єпископи в Україні, хочемо висловити співчуття тим,  які оплакують сьогодні близьких, жертв цієї трагедії. Церква не забуває про них - і сьогодні молиться за всіх померлих і за тих, хто страждає через наслідки аварії.

Також пам’ятаємо жертовність, любов і відданість ліквідаторів, які героїчно, ціною власного здоров’я та життя, зупинили поширення радіації. Вам і вашим близьким - наша найглибша подяка й найширша молитва! У вашому прикладі ми бачимо здійснення слова Спасителя Нашого: «Немає більшої любові від любові того, хто віддає за друзів свою душу» (Йо. 15, 13).

Усі єпископи, духовенство і віряни Римсько-Католицької Церкви сьогодні будемо молитися, аби Милосердний Господь потішив даром Надії всіх, хто страждає і оплакує, отже, «Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре, і не буде вже смерті. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося!» (Одкровення 21, 4).

Пресвята Діво Маріє, молись за нас!

Львів 26.04.2016 р.