Папа Римський

  • Субота, Червень 22, 2024 - 09:53
    У передмові до збірки проповідей ревного душпастиря молоді Папа Франциск нагадує про те, що Божа благодать випереджує нас, виходячи назустріч, а молитва – це не втеча від світу, а запрошення Богові оселитися в нашому житті.
     
  • П'ятниця, Червень 21, 2024 - 12:50

    В режимі онлайн Папа Франциск спілкувався зі студентською молоддю в рамках ініціативи «Будуємо мости через Азійсько-Тихоокеанський регіон», яку організував Університет Лойоли в Чикаго разом з Папською Комісією для Латинської Америки. «Ми завжди повинні плекати надію», – заохотив він, підсумовуючи серію запитань та роздумів.

     

  • Четвер, Червень 20, 2024 - 17:02

    Зустрічаючись із регіональними делегатами Всесвітньої Лютеранської Федерації, Святіший Отець наголосив на тому, що всі ми є паломниками надії (пор. Рим. 15,13) та покликані до спільного ступання назустріч повній єдності.

     

  • Четвер, Червень 20, 2024 - 16:49
    Серед учасників загальної аудієнції, що відбулася на площі Святого Петра у Ватикані, була делегація з Львівської архидієцезії РКЦ в Україні та родичі українських військовополонених, які мали можливість поспілкуватися зі Святішим Отцем.
     
  • Четвер, Червень 20, 2024 - 16:42

    Зустрічаючись із учасниками Міжнародної конференції про актуальні теми наукових досліджень в галузі космології, Святіший Отець вказав, зокрема, на шляхи науки й віри, які для віруючої людини мають єдину форму в Божій істині.

     

  • Середа, Червень 19, 2024 - 23:23

    Завершуючи середову зустріч з паломниками, Папа Франциск закликав не переставати молитися за мир, а також звернувся із закликом з нагоди Всесвітнього дня біженців, що відзначатиметься під егідою ООН.

     

  • Середа, Червень 19, 2024 - 23:21

    У контексті Року молитви та в рамках циклу роздумів про роль Святого Духа Папа Франциск представив збірку молитов, укладачем яких і є Святий Дух. Йдеться про Книгу Псалмів. У цьому контексті він згадав про видання «Новий Завіт і Псалми» українською мовою, що належало загиблому українському солдатові, яке йому передали і яке він зберігає на своєму робочому столі.

     

  • Вівторок, Червень 18, 2024 - 23:59

    Дорадчий орган, який Папа скликав для допомоги в управлінні Церквою, провів свою чергову зустріч. Як і під час засідань у квітні та лютому, темою була роль жінки в Церкві, а також захист неповнолітніх і діяльність єпископських конференцій.

     

  • Вівторок, Червень 18, 2024 - 23:33

    У Міжнародний день протидії мові ненависті Папа Франциск нагадує про загрозу для людської гідності, пов’язану з поширенням неперевіреної інформації та закликів до ненависті.

     

    «Збираючи воєдино неперевірену інформацію, повторюючи банальні та фальшиво переконливі промови, вдаючись до закликів до ненависті, ми не тчемо історію людства, а позбавляємо людину гідності. #NoToHate»

  • Вівторок, Червень 18, 2024 - 23:33

    У Міжнародний день протидії мові ненависті Папа Франциск нагадує про загрозу для людської гідності, пов’язану з поширенням неперевіреної інформації та закликів до ненависті.

     

    «Збираючи воєдино неперевірену інформацію, повторюючи банальні та фальшиво переконливі промови, вдаючись до закликів до ненависті, ми не тчемо історію людства, а позбавляємо людину гідності. #NoToHate»

  • Понеділок, Червень 17, 2024 - 19:51

    “Бенедикт зрікся через свою чесність”, — сказав Франциск в інтерв’ю Хав’єру Мартінесу-Брокалю, представнику Ватикану для іспанської щоденної газети ABC. У понеділок римська щоденна газета La Repubblica опублікувала фрагмент книги "Il successore. I miei ricordi di Benedetto XVI" (Наступник. Мої спогади про Бенедикта XVI), виданої видавництвом Marsilio і тепер доступної в італійських книгарнях. Книга стала результатом трьох розмов між аргентинським Папою та автором, які відбулися у період із липня 2023 року до січня 2024 року.

  • Неділя, Червень 16, 2024 - 16:01
    Зустрічаючись у неділю з паломниками, Папа Франциск коментував притчу Ісуса, Який порівнює Боже царство із проростанням насіння, яке землероб кидає в землю, а далі воно проростає невидимо для ока. Святіший Отець зазначив, що й ми покликані наслідувати Бога, Який щедро дає нам свою благодать і терпеливо очікує, коли ми принесемо плід.
  • Неділя, Червень 16, 2024 - 16:00
    Перед тим, як завершити недільну зустріч з паломниками традиційним проханням молитися за нього, Папа Франциск також закликав молитися за народи, що страждають від війни, згадавши і про Україну, а також представив нового блаженного мученика, що постраждав і від нацистів, і від комуністів, як теж скерував свою думку до ДР Конго, де знову спалахнув конфлікт.

    Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 16 червня 2024 р., Папа Франциск скерував думку до Польщі, де напередодні був проголошений блаженним священник, якого вбили прибічники комуністичного режиму.

  • Субота, Червень 15, 2024 - 21:20

    Зустрічаючись із керівниками великих підприємств і банків, що стараються втілювати постулати енцикліки «Laudato si’», Папа Франциск нагадав їм про відповідальність, яка виходить далеко за межі очолюваних ними структур.

     

  • Субота, Червень 15, 2024 - 21:16

    У День захисту людей похилого віку Папа Франциск повторив через пост у соціальній мережі «X» свій постійний заклик протистояти «отруйній культурі відкидання».

     

    «Як же часто до літніх людей ставляться мов до непотребу, залишаючи їх напризволяще, що є справжньою прихованою евтаназією! Це наслідок тієї культури відкинення, яка завдає стільки шкоди нашому світові. Ми всі покликані протистояти цій отруйній культурі відкинення!»

  • Субота, Червень 15, 2024 - 14:04
    Під час саміту «Великої сімки», що відбувається в Італії, Папа Франциск виступив на відкритій сесії за участю інших глав держав і урядів, присвяченій викликам, пов’язаним зі штучним інтелектом. Він поділився думками про можливості та виклики, пов’язані з новітніми технологіями, наголошуючи на тому, що людство приречене на майбутнє без надії, якщо позбавити людей можливості приймати рішення щодо свого життя, віддавши його машинам.
     
  • П'ятниця, Червень 14, 2024 - 17:17

    Зустріч відбулася в Борґо-Еньяція на півдні Італії в рамках відкритої сесії саміту «Великої сімки».

     

    У п’ятницю, 14 червня 2024 р., Папа Франциск зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. Зустріч відбулася в південноіталійському містечку Борґо-Еньяція, куди Святіший Отець прибув для того, щоб взяти участь у відкритій сесії зустрічі G7. Зазначимо, що це третя зустріч Папи Франциска з Володимиром Зеленським, якого він приймав у Ватикані 8 лютого 2020 року та 13 травня 2023 року.

  • П'ятниця, Червень 14, 2024 - 13:47
    Святіший Отець написав передмову до книги «Ігри миру», яка презентує розповіді багатьох спортсменів, висвітлюючи, зокрема, цінності Олімпійських та Паралімпійських ігор.

    У п’ятницю, 14 червня 2024 р., побачила світ книга «Ігри миру. Душа Олімпійських та Параолімпійських ігор» за редакцією Вінченцо Паррінелло, італійського спортивного діяча й генерала податкової поліції у відставці, передмову до якої написав Папа Франциск.

  • П'ятниця, Червень 14, 2024 - 13:44
    У центрі уваги переговорів – виконання двосторонньої угоди, суспільно-економічна ситуація в країні, міграція та війни, що тривають у світі.
  • П'ятниця, Червень 14, 2024 - 13:43
    Зустрічаючись із артистами гумористичного жанру, Святіший Отець виокремив їхній талант, який пробуджує критичне мислення та допомагає дивитися на реальність з її протиріччями.

Сторінки