Новини

  • 9 Травень 2024 (13:41)

    Нігерія залишається країною із найбільшою кількістю жертв серед християн за останній час. Ісламські бойовики регулярно здійснюють напади на християнські поселення в центральних та північних регіонах і вирізають мешканців, включно із жінками та дітьми.

  • 9 Травень 2024 (13:28)

    Видавництво «Місіонер» – найстарше в Україні. Воно було засноване ще в ХІХ столітті (1895), тож наступного року йому виповниться 130 років. Водночас історія цього видавництва охоплює різні історичні періоди — довоєнний, міжвоєнний, повоєнний, якщо говорити про Другу світову війну. Також цікавим є період відродження видавництва в роки незалежності України, зокрема в період з 2005 до 2017 рр., коли «Місіонер» впевнено зайняв своє місце на загальнодержавному рівні. 

  • 9 Травень 2024 (13:28)

    Через телеграму, яку кардинал П'єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав Єпископові Ґоми, Папа Франциск засудив напад, скоєний в таборі для внутрішньо переміщених осіб поблизу кордону між Руандою та Демократичною Республікою Конго.

  • 9 Травень 2024 (11:07)

    Конституційний суд Чехії скасував правову норму, яка вимагала обовʼязкової хірургічної процедури для офіційної зміни статі транслюдей.

    Рішення суду стало результатом скарги позивача, який після народження був офіційно зареєстрований як жінка з жіночими іменем і форматом номера народження (у Чехії при народженні присвоюють ідентифікаційний номер залежно від статі).

  • 9 Травень 2024 (11:04)

    У Великобританії регулятор Офком оголосив про запровадження жорстких заходів перевірки віку на соціальних мережах, що може призвести до видалення мільйонів дитячих акаунтів з платформ, таких як Facebook та Instagram. Ці заходи, які були представлені у середу, спрямовані на захист дітей від шкідливого контенту.

    За останніми дослідженнями, 51% дітей віком від трьох до дванадцяти років користуються принаймні однією соціальною мережею. Запровадження цих заходів може призвести до видалення мільйонів дитячих акаунтів.

  • 9 Травень 2024 (10:51)

    19 травня 2024 року на Філософсько-богословському факультеті УКУ відбудеться свято сім’ї.

    Про це повідомляє о. Михайло Пазиняк, Референт у справах родини при Львівській Архиєпархії УГКЦ

    У програмі заходу:

    Свята Літургія,

    тематична зустріч,

    гаївки, програма для дітей

    Обов’язкова попередня реєстрація за посиланням — Тут

  • 9 Травень 2024 (10:39)

    Чи можна зупинити божевілля перехідних «терапій»? Деконструкція людини в найінтимніших сферах її ідентичності є метою злочинної ідеології, яка значною мірою фінансується великими владними центрами, попереджає о. Роберт Скшипчак у своїй публікації.

  • 9 Травень 2024 (10:36)

    Взаємозв’язок праці з видобувною промисловістю, продовольчою безпекою, міграцією, соціальною справедливістю та екологічним переходом – такими були ключові теми промови Папи Франциска до учасників зустрічі на тему «Турбота – це праця, праця – це турбота».

     

  • 9 Травень 2024 (10:34)

    8 травня 2024 року єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир очолив екуменічну панахиду біля пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг – 328».

    Архиєрей подякував усім, хто прийшов до пам’ятного хреста заспівати гімн прослави Воскреслому Христу, водночас помолитися і пом’янути тих, хто загинув у час війни найперше за те, що народилися людьми, мали свої певні переконання.

  • 9 Травень 2024 (10:24)

    8 травня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав Кропивницький та очолив Літургію у храмі Різдва святого Івана Хрестителя. У проповіді Предстоятель розповів, що бути християнином — це носити в собі вічне життя воскреслого Спасителя, над яким смерть не має влади.

  • 9 Травень 2024 (10:22)

    Ним став дотеперішній синкел у справах монашества о. Теодор Мацапула, Згромадження Воплоченого Слова.

    У середу, 8 травня 2024 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Правлячим єпископом Мукачівської греко-католицької єпархії преподобного отця Теодора Мацапулу, I.V.E., Синкела в справах монашества цієї єпархії. Мукачівська єпархія стала вакантною 14 липня 2020 р., після передчасної смерті тодішнього Єпарха владики Мілана Шашіка.

    Біографічна довідка

  • 8 Травень 2024 (20:25)

    Чоловікові, заарештованому за крадіжку нагрудного хреста, який покійний Папа Бенедикт XVI заповідав парафії в його рідній Баварії, тепер загрожує термін за ґратами.

    Як повідомляє CNA, у понеділок районний суд Траунштейна засудив 53-річного громадянина Чехії до двох з половиною років ув’язнення.

    Злочинець, якого влада описує як серійного злодія з історією злочинів у кількох європейських країнах, залишив сліди на місці злочину, які дозволили його ідентифікувати та заарештувати.

  • 8 Травень 2024 (20:23)

    Оскільки глобальні показники народжуваності продовжують знижуватися, навіть країни з більшістю католиків та історично католицькі країни не позбавлені демографічного колапсу, який дедалі більше загрожує скороченням населення країн нижче необхідного рівня відтворення.

     

  • 8 Травень 2024 (20:19)

    Дві головні церкви Німеччини вважають своїм обов'язком ще тіснішу співпрацю. «Переважна більшість усіх членів Церкви очікує від церков більшої співпраці, а не культивування чи навіть загострення власного конфесійного профілю», — йдеться у спільній статті, опублікованій двома єпископами, відповідальними за екуменізм, у вівторковому номері щоденної газети «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

  • 8 Травень 2024 (20:15)

    Конгрегація доктрини віри Ватикану наступного тижня опублікує новий документ про розрізнення обʼявлень Марії та інших надприродних подій.

    Прес-служба Святого Престолу оголосила у вівторок, що кардинал Віктор Мануель Фернандес, префект Дикастерії Доктрини Віри (DDF), у п’ятницю, 17 травня, оприлюднить нові норми розрізнення щодо «об’явлень та інших надприродних явищ», інформує CNA.

    В інтерв’ю «National Catholic Register» минулого місяця кардинал Фернандес сказав, що документ надаватиме «чіткі вказівки та норми» для розрізнення.

  • 8 Травень 2024 (15:29)

    Було створено синтетичну еластичну шкіру, яка дозволить машинам відчувати дотик на рівні людини. За словами вчених, її можна використовувати, наприклад, у конструюванні роботів-медсестер або роботів-масажистів.

    Вчені з Техаського університету в Остіні (США) повідомили про розробку нового типу штучної шкіри, яку можна використати для виготовлення роботів та інших пристроїв, інформує pch24.pl.

  • 8 Травень 2024 (15:18)

    Domus Ecclesiae, знайдений на руїнах стародавнього міста Дура-Европос, є одним із найдавніших свідчень християнського культу. Будинок, організований для літургійних цілей, є пам'яткою, відомою у всьому світі як рідкісний приклад збереженого місця християнської літургії до 313 року. Серед виявлених там знахідок археологи віднайшли баптистерій у чудовому стані. Традиційно вважалося, що на картинах, які його прикрашали, серед інших зображені: самарянка, з якою Христос нібито розмовляв біля криниці.

  • 8 Травень 2024 (14:54)

    Католицька Церква південноіталійського регіону Сицилія застерігає від впливу мафії на церковні кола. «Ми повинні бути особливо пильними щодо можливого проникнення в народні релігійні спільноти чи братства», — сказав італійській щоденній газеті «Avvenire» президент Єпископської конференції Сицилії єпископ Антоніно Распанті. Церква співпрацює з поліцією та школами, щоб просувати новий підхід до мафії на острові. Він також закликає членів мафії змінити своє життя та навернутися.

  • 8 Травень 2024 (14:43)

    Пісенний конкурс Євробачення... давно перестав бути пісенним конкурсом. Крім того, він ніколи не демонстрував високого музичного рівня, а розваги, які він мав забезпечити, завжди маскувались під т.зв. прогресивний підтекст, або ці заяви були зроблені безпосередньо.

  • 8 Травень 2024 (11:32)

    Під час зустрічі з паломниками, що відбулася в день, коли підноситься особлива благальна молитва до Пресвятої Богородиці, Яка вшановується у Помпеях, Папа Франциск закликав жертвувати цю молитву особливим чином за мир.

     

    У санктуарії Пресвятої Богородиці святого Розарію в Помпеях 8 травня підноситься особлива благальна молитва до Пречистої Діви Марії. Про це Папа Франциск згадав наприкінці загальної аудієнції, що відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані. В цьому контексті він сказав:

Сторінки