Археологічне чудо біля Шхемських воріт Єрусалиму
  • Срд, 23/08/2017 - 16:55

Директор розкопок в Старому Місті Давид Гельман повідомив, що біля Шхемських воріт виявлено стародавній грецький напис, зроблений близько 1500 років тому, повідомляє MIGNews.

 Археологи вкрай здивовані тим, що напис зберігся, з урахуванням бурхливої реноваційної активності в даному районі в останні десятиліття. Напис виявлено серед сучасних кабелів і труб в той момент, коли будівельники вже збиралися засипати яму. Вчені говорять, що мова йде про справжнє "археологічному чуді".

Виявлено напис на мозаїчній підлозі, що повідомляє про дату будівництва будівлі. Будівлею, імовірно був хостел для пілігримів, і його побудували в 550-551 роках.

Напис на давньогрецькій говорить: "В епоху правління нашого найбільш шанованого імператора Флавіуса Юстиніана абат Костянтин побудував всю цю будівлю, в 14-й рік після свого посвячення в сан".

За письмовими джерелами відомо, що в 543 році неподалік від Воріт Шхем була побудована гігантська церква Марії, Матері Христа (Церква Неа). Церква була найбільшою в Єрусалимі і однією з найбільших у всій імперії. Її абатом був Костянтин, існування якого тепер підтверджено знайденим написом