Глава УГКЦ на Воздвиження Хреста Господнього: Церква запрошує приступити до Хреста як до джерела правди і життя
  • Суб, 27/09/2014 - 14:06

Церква запрошує всіх своїх дітей поклонятися не лише Хресту, а й приступити до нього як до джерела правди і життя.
 

Про це сьогодні, на свято Воздвиження Хреста Господнього, сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) під час Архиєрейської Літургії в храмі УГКЦ Святого Андрія в Сіднеї (Австралія).

Свято Воздвиження Хреста Господнього – це одне з найбільших свят у літургійному році.

Проповідник наголосив, що для нас християн Хрест має глибоке значення. Хрест – символ нашої християнської віри. «Коли наш Спаситель помер на хресті, Хрест став засобом нашого життя», – каже він.

«Сьогодні Церква показує нам, що Хрест – дерево життя. Хрест – не символ смерті, а саме чЧесний і Животворящий. Церква запрошує всіх своїх дітей поклонятися не лише Хресту, а й приступити до нього як до джерела правди і життя», – наголосив Блаженніший Святослав.

«Навіть коли ми когось проводжаємо до гробу, то на той гріб ставимо чесний і животворящий Хрест як знак надії на воскресіння. Ми кажемо, що той, хто відходить від нас у вічність, засинає. Він уснув у надії воскресіння», – переконує Глава Церкви.

«Нехай сьогоднішнє свято буде для нас святом радості надії. Нехай сьогоднішнє свято допоможе відкрити нам силу і глибину нашої християнської віри», – побажав вірним Глава Церкви.

Співслужив Блаженнішому Святославові Владика Петро (Стасюк).

Помолитися разом з вірними УГКЦ прийшли також місцеві священики УПЦ КП та УАПЦ.